Ze denken dat ze een kleine penis hebben

Ze denken dat ze een kleine penis hebben

In de rubriek “verlegen om te vragen” verzamelen we vragen die Wit-Russen meestal verlegen zijn om te stellen aan hun vrienden en professionals, maar die ze vaak wel googelen. Vandaag spreekt een androloog over impotentie, prostatitis, mannelijke onvruchtbaarheid en korte geslachtsgemeenschap.

 Wat zijn de meest voorkomende ziekten van het urogenitale systeem bij mannen?

Inhoudsopgave

 Wat zijn de meest voorkomende ziekten van het urogenitale systeem bij mannen?

Dit zijn ziekten van de nieren, blaas, prostaat, testikels en penis. De meest voorkomende klachten die ik zie zijn prostaatontsteking en adenoom, phimosis (vernauwing van de voorhuid), paraphimosis (een complicatie van phimosis), onvruchtbaarheid, seksuele disfunctie en urolithiasis.

 Waarom ontwikkelen ze zich?

Door onderkoeling, geen gezonde levensstijl, alcoholmisbruik, roken, sedentaire levensstijl. Ziekten die samenhangen met seksueel overdraagbare aandoeningen ontstaan vanzelf omdat mensen zich niet beschermen.

Seksuele disfunctie wordt meestal veroorzaakt door stress, trauma, vasculaire problemen en hormonale veranderingen.

 Waarom laat een man geen baard groeien?

Nogmaals, het is een kwestie van hormonen, het gaat om hun niveau. Het kan ook veroorzaakt worden door geslachtshormonen of schildklierhormonen. Het is niet normaal dat mannen geen gezichtshaar hebben.

Opgemerkt zij dat mannen soms geen haar laten groeien of zelfs haar verliezen bij ijzertekort, auto-immuunziekten, ernstige stress, ongezonde voeding of slechte gewoonten die leiden tot verkramping van de kleine haarvaten. In feite kunnen er veel verschillende oorzaken zijn, en niet alleen haar op het hoofd en de baard. Het lichaam moet worden gezien als een holistisch geheel.

 Welke ziekten worden beïnvloed door leeftijd?

Vóór de leeftijd van 10 jaar komen ziekten voor die verband houden met de wijze waarop de intra-uteriene periode werd doorlopen: bijvoorbeeld cryptorchidisme (het niet indalen van de testis in het scrotum), phimosis, afwijkingen aan de nieren of de urethra.

Na de leeftijd van 10 jaar, tijdens de puberteit, kan zich een varicocele (verwijding van de zaadstrengaders) ontwikkelen en is er een verhoogd risico op letsel aan het scrotum en de penis tijdens het spelen, sporten, enz.

Op rijpere leeftijd, in de 20 en 30 jaar, wanneer mannen het meest seksueel actief zijn, komen seksueel overdraagbare aandoeningen en seksuele disfuncties het meest voor.

Na de leeftijd van 40 jaar beginnen zich ouderdomsziekten te ontwikkelen: adenomen (goedaardige tumoren) van de prostaat, prostaatkanker. En hoe ouder een man is, hoe groter de kans dat hij een uroloog bezoekt vanwege deze ziekten.

 Wie loopt het meeste risico om op volwassen leeftijd ziek te worden?

Mannen die geen gezonde levensstijl en dieet volgen, te weinig bewegen en comorbiditeiten hebben zoals diabetes of arteriële hypertensie.

 Hoe weet ik of ik prostatitis heb?

De meest voorkomende symptomen die een man ongeacht zijn leeftijd naar de dokter doen gaan, zijn vaak plassen overdag en ’s nachts, moeite en pijn bij het plassen, bloed in de urine en het sperma. Een ander symptoom, maar niet het belangrijkste, is seksuele disfunctie, zoals erectiestoornissen.

 Op welke leeftijd lopen mannen de meeste kans op prostatitis?

Prostaatontsteking is de meest voorkomende pathologie bij poliklinische afspraken en de gradatie van patiënten ermee is specifiek. Vroeger werd het gezien als een probleem voor oudere mensen, maar de ziekte wordt steeds jonger, met jongens van 20 en 25 jaar die symptomen van prostatitis vertonen.

 Waarom verschijnt het?

De eerste en belangrijkste factor is onderkoeling. Het aantal patiënten met prostatitis neemt bijvoorbeeld aanzienlijk toe na het baden in een doopvont, en dit komt doordat mensen geen rekening houden met de mogelijkheden van hun lichaam.

Onbehandelde of onbehandelde soa’s kunnen ook ziekte veroorzaken.

Een andere factor is een onregelmatig seksleven. Regelmatige seks zorgt voor een gezonde prostaat omdat het de doorbloeding verbetert en de zwelling van de prostaatklier vermindert.

Maar te veel geslachtsgemeenschap overdag heeft ook een negatief effect op de prostaat. Overmatige opwinding en ongerealiseerde seksuele fantasieën leiden tot zwelling. Alles moet met mate gebeuren.

Wetenschappers deden een kleine studie en kwamen tot de volgende conclusie: als een man na zijn 20e-30e jaar regelmatig seks heeft en een niveau van fysieke activiteit aanhoudt, blijft zijn seksuele gezondheid zeer lang behouden. Twintig seksuele handelingen per maand verminderen het risico op prostaatkanker met 20-30%.

 Bedoel je dat je 20 keer per maand seks moet hebben?

Patiënten vragen vaak naar de juiste hoeveelheid. Ik zou het zo zeggen: seks moet plezierig zijn, geen werk.

Levendig, goed gekleurd emotioneel seksueel contact leidt tot de productie van endorfine, genotsmiddelen die goed zijn voor de gezondheid in het algemeen.

 Wat als ik geen partner heb?

Je kunt jezelf helpen. Vroeger was het moreel verkeerd om te masturberen; nu is de houding veranderd. Helaas kunnen niet alle mannen gemakkelijk met meisjes uitgaan. Er zijn ook beroepen waarvoor een man lange tijd niet aan seks toe is.

 Prostatitis op jonge leeftijd leidt tot ergere gevolgen?

Prostaatontsteking beïnvloedt de psychologische toestand van patiënten. En op jonge leeftijd wordt het probleem acuter ervaren. Bovendien kan een ontsteking van de prostaat de kwaliteit van het sperma aantasten.

Maar patiënten met deze diagnose hebben minder kans om in de toekomst aan prostaatkanker te overlijden. Dat komt omdat ze voortdurend door een arts worden onderzocht.

Het onderzoek omvat bloed- en urineonderzoek, echografie van de nieren en de prostaat, rectaal onderzoek en PSA – test op prostaattumoren.

 Hoe vaak moet ik naar de dokter voordat ik 40 ben?

Ouders moeten een jongen na de geboorte en in de 6e-8e levensmaand naar een uroloog brengen. Ten eerste om na te gaan of de testikels in het scrotum zijn ingedaald en ten tweede om te zien of de eikel zich opent. Op de leeftijd van drie of vier jaar moet bij 90% van de baby’s de kop open zijn en moeten de testikels in het scrotum zitten.

Op school moet de kwestie van de vrije blootstelling van de eikel en het indalen van de testikels in het scrotum definitief worden afgesloten. De puberteit is ook belangrijk en de ouders moeten een gelegenheid vinden om met de jongen naar een dokter te gaan om de veranderingen die in deze periode optreden uit te leggen (wat is vervuiling, waarom verandert de stem).

Nogmaals, de jongen kan een varicocele hebben en de arts moet hem uitleggen hoe hij zich moet gedragen. En de dokter zal het kind ook kunnen overtuigen van het belang van lichaamsbeweging, dat het op lange termijn bijdraagt tot de gezondheid. Er zijn studies die hebben aangetoond: als een jongen tijdens zijn schooltijd sport, heeft dat niet alleen een gunstig effect op hemzelf, maar ook op zijn kinderen en zelfs op zijn kleinkinderen.

 Wat veroorzaakt prostaatkanker?

Natuurlijk hangt veel af van erfelijkheid. Als een broer of vader prostaatkanker heeft, neemt de kans dat een patiënt de ziekte krijgt vijf tot zes keer toe.

Maar er zijn ook andere factoren die bijdragen tot de ontwikkeling van prostaatkanker: een slecht milieu, een ongezonde levensstijl, slechte gewoonten, een ongezonde voeding, met name het misbruik van vet voedsel en rood vlees, en het gebrek aan groenten en fruit in de voeding. Een van de bestanddelen van tomaten bijvoorbeeld vermindert het risico om deze ziekte te ontwikkelen.

Prostaatkanker rukt gestaag op naar de tweede plaats op de lijst van kankersoorten bij mannen. Tot dusver is het ingehaald door long- en maagkanker. Het aantal patiënten met deze ziekte neemt wereldwijd toe.

 Is teelbal- en peniskanker ook niet ongewoon?

Testikelkanker komt niet vaak voor. Een van de meest voorkomende risicofactoren is cryptorchisme, wanneer de testikels niet indalen. In tegenstelling tot prostaatkanker is de diagnose heel gemakkelijk te stellen wanneer de eerste symptomen optreden: pijn in de testis, veranderingen in de vorm van de testikels en ongemak. Door tijdig een arts te bezoeken kan het probleem snel worden opgelost.

Peniskanker is een zeer zeldzame ziekte. Ik zie niet meer dan drie patiënten per jaar. De voorloper van de ziekte is het humaan papillomavirus.

Maar dan nog, deze ziekten kunnen worden veroorzaakt door de bovengenoemde factoren: milieu, erfelijkheid, slechte levensstijl, werken in een schadelijke baan, slechte gewoonten, enz.

 Welke andere ziekten zijn er zonder symptomen behalve prostaatkanker?

Een ziekte waar iemand lange tijd geen last van heeft is urolithiasis. U kunt lange tijd met stenen leven, totdat u op een dag, na veel lichamelijke activiteit of een koudegolf, pijn in uw onderrug of lies krijgt, veel aandrang om te plassen en bloed in uw urine. De ziekte wordt soms per ongeluk gevonden op een echo of bij een urineonderzoek.

Een andere pathologie die zonder symptomen kan optreden is prostaatontsteking en kanker.

Sommige soa’s kunnen lang ongemeld blijven. Vaak gaan mannen naar de dokter omdat hun partner klachten heeft of als ze al lange tijd moeite hebben met zwanger worden.

 Kan mijn vruchtbaarheid worden beïnvloed door blaas- en nierziekten?

Er is geen direct verband. Maar een patiënt met chronisch nierfalen, urolithiasis en ontsteking kan problemen hebben met het spermogram.

De kwaliteit van sperma wordt vooral beïnvloed door zenuwen, stress, zorgen, alcoholmisbruik, roken, onderkoeling, een zittende levensstijl, soa’s en hormonale veranderingen.

 Welke ziekten van andere organen kunnen het urogenitale systeem aantasten?

Hoge bloeddruk is de meest voorkomende oorzaak van seksuele problemen bij mannen. Het gebruik van bepaalde medicijnen tegen arteriële hypertensie belemmert ook de seksuele functie. Antidepressiva, psychotrope geneesmiddelen en slaappillen kunnen ook een negatief effect hebben op het libido.

Diabetes mellitus leidt vaak tot het ontstaan van balanitis (of balanopostitis). Een van de eerste symptomen van diabetes is roodheid van de eikel en de voorhuid.

Schildklieraandoeningen kunnen ook invloed hebben op urogenitale aandoeningen bij mannen.

 Wat zijn de symptomen waarvoor je meteen naar de dokter moet gaan?

Frequente aandrang om te plassen, nachtelijke uitstapjes naar het toilet, moeilijk of pijnlijk plassen, bloed bij de urine of het sperma zijn allemaal symptomen die kunnen wijzen op urolithiasis, ontsteking van de nieren, blaas of prostaat, en kanker op verschillende plaatsen.

Een stijging van de temperatuur moet u ook aan het denken zetten over uw gezondheid, vooral als die gepaard gaat met pijn in de lendenstreek, de onderbuik, de testikels en de penis.

Een rode eikel van de penis, aspecifieke afscheiding uit de plasbuis, een onnatuurlijke geur, uitslag en vergrote lymfeklieren in de liesstreek zijn vaak indicatoren van een soa.

 Moeten mannen zelfonderzoek doen?

Er zijn vrouwenklinieken en helaas geen mannenklinieken. Ik denk dat het vroeg of laat zover zal komen, want niet iedere man kan zijn gezondheid goed beoordelen zonder dokter.

Als je je prostaat, blaas en nieren niet kunt zien, kun je de toestand van de penis en testikels wel visueel beoordelen. Er was een geval in mijn praktijk waar een patiënt binnenkwam met een ernstig vergroot scrotum, en, wil je het geloven, hij had geen last van het probleem, hij klaagde over nierstenen. Het gesprek dat we hadden ging als volgt:

– Je hebt last van een minimaal probleem met je nieren, maar je klaagt niet over veranderingen in je scrotum.

– Er zijn geen problemen, ik heb er geen last van.

– Hoe? Je ziet dat de maten groot zijn. Je gaat toch wel eens naar het zwembad, zie je andere mannen?

– Ik ga regelmatig.

– Heb je gezien dat het niet gaat zoals de rest van ons?

– Dokter, ik heb meer gezien.

Dit is een goed voorbeeld van hoe een patiënt een probleem kan onderschatten. Ik denk dus dat het juiste algoritme is dat een man na zijn 20e jaar eens per jaar, hooguit eens in de twee jaar, naar een uroloog moet gaan en minimale onderzoeken moet laten doen (urine, bloed, echografie).

 Waarvan hangt een goede genitale ontwikkeling af?

Van de door de ouders doorgegeven genen, hoe goed zij zich gedroegen tijdens alle stadia van de zwangerschap en daarvoor, de seksuele hygiëne van de jongens en een gezonde levensstijl.

 Waar leidt een verkeerde ontwikkeling toe?

Seksuele disfunctie, vruchtbaarheidsproblemen en psychologische problemen.

 Is kromming van de penis ook een ziekte?

Er bestaat een aandoening die aangeboren misvorming van de penis heet. Deze kan in verschillende richtingen krommen, en de mate van kromming kan variëren van minimaal (5-10 graden) tot zeer groot (45 graden of meer). Als de kromming pijn veroorzaakt, een effectief seksleven onmogelijk maakt of ongemak veroorzaakt, moet ze worden behandeld. Dergelijke operaties duren maximaal een uur.

De kromming kan worden verworven. De ziekte van Peyronie (kromming van de penis tijdens de erectie) wordt veroorzaakt door een plaque onder de eekhoornschede – een aangeboren factor of een trauma aan de penis.

 Is korte gemeenschap abnormaal?

Premature ejaculatie is een disfunctie. De penis zelf werkt, er is een erectie, en die kan een tijdje aanhouden. Maar de patiënt kan de geslachtsgemeenschap niet controleren omdat de zaadlozing plaatsvindt voordat deze begint of tijdens het proces.

Artsen hielden vroeger vast aan het tijdschema, maar zijn nu gaan accepteren dat premature ejaculatie een aandoening is waarbij een man de geslachtsgemeenschap eerder beëindigt dan gewenst, wat voor beide partners ongemak veroorzaakt.

Dit probleem kan verband houden met letsels aan de wervelkolom, hoofdletsel, prostaatontsteking, hormonale veranderingen, stoornissen in het serotoninemetabolisme, paracentrale kwab syndroom. De meest triviale oorzaak is overgevoeligheid van het hoofd. Maar het belangrijkste is dat deze allemaal gecorrigeerd kunnen worden.

 Kan er sprake zijn van ejaculatie zonder orgasme?

Ja. Het kan worden veroorzaakt door ontsteking van het urogenitale systeem, CNS-aandoeningen, problemen met de ruggengraat of trauma.

 Waarom is er een vertraging in de ejaculatie?

De belangrijkste en meest voorkomende oorzaken zijn psychologische problemen, CNS-stoornissen en prostaatontsteking. Er zijn ook medicijnen die dit proces kunnen beïnvloeden.

 Wat veroorzaakt permanente erecties?

Dit komt door vaatproblemen, bloedziekten of een verkeerde dosis erectiemiddelen.

 Is het normaal om lang na de seks een erectie te hebben?

Het gebeurt. Het hangt ervan af hoe lang het duurt en hoe pijnlijk het is. Als het na een uur of twee minder wordt, is er niets aan de hand. Het kan vaat- en medicijngerelateerd zijn. Als er pijn en ongemak is, is het een probleem en hoe sneller je naar een dokter gaat, hoe minder gevolgen je in de toekomst zult ondervinden.

 Waarom kan de penis erg klein zijn?

Een kleine penis is een orgaan dat in erectie niet langer is dan zeven centimeter. Dit probleem wordt veroorzaakt door erfelijke factoren en soms door hormonale veranderingen. In ieder geval moet u tests laten doen om conclusies te trekken.

Op afspraken kom ik patiënten tegen die een normale gemiddelde Europese penis hebben, maar denken dat die klein is, onvoldoende om hun partner te bevredigen. In zulke gevallen duurt het lang om uit te leggen dat het geluk en plezier van een vrouw niet echt afhangt van de grootte.

 Dus een penis onder de zeven centimeter is pathologisch?

Als de patiënt een vooroordeel heeft dat dit hem verhindert zijn privéleven aan te passen, is dat een reden om naar de dokter te gaan. Penisvergroting is mogelijk en dergelijke operaties worden ook in Wit-Rusland uitgevoerd.

Maar als een man een goede, effectieve erectie heeft en zowel hij als zijn partner elkaar plezier kunnen doen, is dat geen probleem. Het is belangrijk te onthouden dat seks niet alleen gaat om het krijgen van een erectie.

 Kan het kleine formaat problemen veroorzaken buiten de geslachtsgemeenschap?

Nee. Dat kan alleen komen doordat de patiënt zich te veel zorgen maakt over de grootte. Stress, zenuwproblemen, hoge bloeddruk, enz. volgen daaruit.

Als een meisje van een man houdt omdat hij jong, knap, interessant, aardig en fatsoenlijk is, haar respecteert en waardeert, heeft de grootte van de penis geen invloed op het geluk van het stel. Je kunt kinderen krijgen met een kleine penis, het heeft geen invloed op de ejaculatie.

 Kan de penis tijdens het leven van grootte veranderen?

Natuurlijk, net als elk ander orgaan. Allereerst hangt het af van de vaatfunctie en de levensstijl. Als een man dik wordt, kan het zogenaamde “watermeloen-syndroom” optreden: de buik groeit en de paardenstaart droogt uit (lacht). Het is een grapje, maar bij zwaarlijvige mannen vermindert het testosteron, de efficiëntie van het seksuele leven. Soms lijkt de omvang kleiner omdat het hele orgaan niet zichtbaar is achter de vetplooien.

 Zijn er ziektes die afhankelijk zijn van de penisgrootte?

Alleen psychologisch. Een man kan bang zijn om seks te hebben. En als hij geen seks heeft, kan hij denken dat hij een erectiestoornis heeft.

 Waarom ontstaat impotentie eigenlijk?

Een probleem met de potentie wordt correct erectiestoornis genoemd. Impotentie is een oude term; in feite is het de uiterste graad van erectiestoornissen, wanneer er geen enkele manier meer is om de patiënt te helpen, wanneer niets meer werkt. En erectiestoornis is een aandoening waarbij een man geen effectieve erectie kan krijgen en niet kan behouden.

De oorzaken zijn: psychologische problemen, vasculaire problemen, hormonale veranderingen, ruggengraat- en hoofdletsels die het gevolg zijn, het innemen van een bepaalde groep medicijnen (meestal kalmerende middelen, antidepressiva, medicijnen tegen arteriële hypertensie en maagzweren).

Zoals ik al zei, heeft diabetes ook invloed op de erectie, omdat het de werking van de zenuwvezels en de bloedvaten verandert.

Dit probleem kan worden opgelost door een arts te raadplegen. Als behandeling niet effectief is, wat soms het geval is na ernstige ruggengraat- en hoofdverwondingen, prostaatoperaties of als gevolg van een ernstige vorm van diabetes, wordt de patiënt een chirurgische behandeling en protheses aangeboden.

 Hoe weet ik of ik onvruchtbaar ben?

Onvruchtbaarheid kan worden vermoed als je een jaar lang onbeschermde seks hebt met een vaste partner, maar niet zwanger wordt. Beide partners moeten worden onderzocht: in 40 procent van de gevallen ligt het aan het meisje, in nog eens 40 procent aan de man, en de resterende 20 procent is idiopathische onvruchtbaarheid, waarbij beide partners gezond zijn, maar de conceptie om onverklaarbare redenen uitblijft.

Oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid zijn endocriene problemen, hormonale veranderingen, mechanische schade aan de zaadleiders, immunologische stoornissen, prostaatontsteking en seksuele disfunctie. Er zijn patiënten die verbaasd zijn dat ze geen kinderen hebben, ook al hebben ze om de twee maanden seks, waardoor de kans op conceptie afneemt.

Onvruchtbaarheid kan worden genezen als de oorzaak wordt gevonden. De man moet 2-3 keer een spermogram, echografie en hormonale tests ondergaan.

 Is er een volledige afwezigheid van spermatozoa?

Ja. Misschien worden ze niet geproduceerd in de testikels door hormonale veranderingen, of misschien komen ze gewoon niet in de urinebuis omdat er een anatomisch probleem is met de zaadleiders.

 Wat zijn de risico’s van genitale verwondingen?

De belangrijkste verwondingen aan het scrotum en de penis zijn breuken van de penis, gescheurde of gedraaide testikels, loslating van de testikels en kneuzingen aan het scrotum of de penis. Als deze letsels gering zijn en de patiënt onmiddellijk medische hulp inroept, kunnen zij conservatief (zonder operatie) worden behandeld.

Penisverwondingen ontstaan door klappen (sportblessures), seksuele experimenten, te veel seks en onervaren partnergedrag. De ernst van het letsel kan variëren van een eenvoudig hematoom of een scheur in het penisfrenulum tot een scheur in het vlies van de penis die een chirurgische ingreep vereist.

Het belangrijkste is om in geval van letsel onmiddellijk naar een arts te gaan, want alleen een arts kan de situatie goed beoordelen en de juiste behandeling voorschrijven.

 Heeft de verwijdering van de testikel een grote impact op de rest van je leven?

Het verwijderen van een testikel kan de hormonen en de kwaliteit van het sperma beïnvloeden. Maar er zijn mannen die geboren worden met één testikel en toch een voortplantingsfunctie en een uitstekend seksleven hebben. Als de patiënt zich zorgen maakt over een cosmetische afwijking, kan dit worden opgelost door een operatie met een testikelprothese.

 Hoe beïnvloedt langdurig zitten de gezondheid van mannen?

Natuurlijk is het slecht. 30-40 minuten krachtige lichaamsbeweging per dag verbetert de bloedtoevoer naar de bekkenorganen, wat prostaatproblemen en erecties vermindert. Er is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid lichaamsbeweging gedurende 12 weken de testosteronspiegel met 30-40% verhoogt – beter dan het slikken van pillen en injecties.

Lichaamsbeweging traint het cardiovasculaire systeem, verbetert het algemene welzijn en vermindert het risico op depressie en neerslachtigheid.

 Hoe moet mannenondergoed eruit zien?

Het is een goede vraag. Dit onderwerp wordt actief besproken omdat het een groot probleem is geworden. Lingerie moet zacht en los zijn, gemaakt van natuurlijke materialen. Zeer strakke exemplaren kunnen de temperatuur van het scrotum verhogen, wat de hormonen en de kwaliteit van het sperma verandert. Sportondergoed moet ook zacht en, indien mogelijk, los zijn. Het belangrijkste is dat u het niet elke dag draagt.

Maar hoe goed het ondergoed van een man ook is, als hij zich niet goed gedraagt en zijn gezondheid niet op waarde schat, zal het hem niet helpen.

Proudly powered by WordPress | Theme: Beast Blog by Crimson Themes.